Uutiset

AURINKOENERGIAN STRATEGIA SUOMESSA -ESITYKSET

Paikka:                Aalto EE, Helsingissä Mechelininkatu 3 C 2. kerros
Aika:                    9.11.2017 klo 13 – 17

Aurinkovoimala osana kiinteistöhallintaa:

Rakennusten energiaseminaari järjestetään jo neljättä kertaa. Tämän vuoden seminaari on

keskiviikkona 4.10.2017 Finlandia-talossa.

Asko Myntti, Keksijä, Vaasan kaupunki Vähäkyrö 044 554 2336

Läpi vuoden ulottuva kasvihuonetuotanto on Suomen olosuhteissa erittäin haasteellista. Perheyritykset kamppailevat kasvaneiden sähkö- ja lämmityskulujen kanssa ja merkityksellinen osa yrityksistä on joutunut lopettamaan toimintansa. Samaan aikaan EU- sisämarkkinakaupan kautta sekä 3- maista tulevan tuonnin myötä vihanneksia ja kukkia virtaa Suomen markkinoille enenevässä määrin.

Aalto-yliopisto on julkaissut tiedotteen, jossa todetaan aurinkolämmityksen soveltuvan erinomaisesti Suomeen. Tutkijoiden mukaan jopa yli 80% lämmitysenergian tarpeesta on mahdollista tuottaa aurinkolämmityksellä.

Energiaviraston tekemän ilmoituksen mukaan aurinkosähkötuotannon kapasiteetti yli kolmenkertaistui vuoden 2016 aikana. Tuoreimman tiedon mukaan aurinkosähkötuotannon kapasiteetti on 27 MW, kun se vuonna 2015 oli n. 8 MW.

Lähde: Energiavirasto

Toukokuun alusta voimaan tullut lakimuutos poisti epäselvyyden aurinkopaneelien ja -keräimien asennuksessa tarvittavista rakennusluvista. Nyt niiden asentaminen ei lähtökohtaiseti tarvitse toimenpide- eikä rakennuslupaa.

Savo-Solar on allekirjoittanut energiayhtiö Elenia Lämpö Oy:n kanssa sopimuksen järjestelmän toimituksesta ja asennuksesta hoivakotiin Hämeenlinnassa. Yhtiön tietojen mukaan kyseessä on Suomen suurin toimiva aurinkolämpöasennus. Keräinkenttä luovutetaan asiakkaalle aikataulun mukaan toukokuun alussa.

Aurinkolämolkohde Ulvila 250

Energiakävely-tapahtumissa asukkaat, yritykset ja kaupunki avaavat jälleen ovensa yleisölle kertoakseen kokemuksensa uusiutuvan energian ratkaisuista, keinoista säästää energiaa ja energiatehokkuudesta. Kokemusten jakamisella halutaan edistää ratkaisujen levittämistä ja uusiutuvan energian käyttöä.

aurinkokaukolampo munchen asunnot 300x169Aika: 28.3.2017, klo 13-15
Paikka: http://connect.funet.fi/uae
Kohderyhmä: Alan opiskelijat ja opettajat, energia- ja rakennusalan ammattilaiset ja muut aurinkolämmöstä kiinnostuneet henkilöt

Solar panelpKaroliina Auvinen ja Jero Ahola ovat selvittäneet aurinkosähköjärjestelmien hintatasot vuonna 2016. Lyhyenä yhteenvetona hintojen katsotaan tippuneen n. 5% vuodesta 2014, kun hintatiputus oli 2008-2014 yli 40%.

Arvoisa  ATYn jäsen,

Kokouskutsu

Yhdistyksemme vuosikokous pidetään keskiviikkona 29.3.2017 Helsingissä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kokouksen päätteeksi Naps Solar Systemsin edustaja kertoo aurinkouutisia.

YHDISTYS TIEDOTTAA

Yritysjäsenet

Luotettavat toimijat Suomessa