Uutiset

Vuoden lopussa on runsaasti kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia aurinkoenergian ja lähienergian parissa.

Tanskalaisten myönteinen asenne uusiutuvaan energiaan on siivittänyt maan energiapolitiikan kehitystä. Lukuisista tuulimyllyriveistään tunnettu maa on myös edelläkävijä aurinkoenergian parissa. Lämpölaitoksia rakennetaan joukkorahoituksen voimalla.

 

Aurinkoenergian palvelu- ja rahoitusmalleihin liittyen tapahtuu alalla nopeaa kehitystä, joten Finsolar-hanke kartoittaa nopeasti minikyselyllä yritysten ja organisaatioiden palvelutarjonnan tilannetta tällä hetkellä.

Tavoitteena on kattava kartoitus aurinkosähkön ja -lämmön kulutuksesta sekä aurinkoenergialaitteistoista Suomessa.

Suomessa käytettävän aurinkosähkön ja -lämmön määristä ei ole toistaiseksi tarkkaa tilastointia. Tavoitteena on käynnistää tilastointihanke, jossa kartoitetaan kattavasti aurinkoenergian käyttömäärät Suomessa. Lisäksi tarkoituksena on täydentää tilastoa aurinkoenergialaitteiden myyntiluvuilla.

Lokakuun alusta astuu voimaan laki (38/2015), jonka mukaan uusiutuvan energian asentajien koulutus sertifioituu. Lain tultua voimaan Energiavirasto hyväksyy kouluttajat, jotka antavat sertifiointiin johtavaa asentajien vapaaehtoista täydennyskoulutusta.

SolarDaysKuva 300x111
Aiotko järjestää aurinkoenergiatapahtumia toukokuussa 2016?

EU:n alueella toimii Solar Days organisaatio joka tiedottaa eri maiden aurinkoenergiatapahtumista. Katso http://www.solardays.eu/

Ota yhteyttä : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. niin tiedotamme tapahtumista sivuillamme ja lisäämme ne myös myös EU:n solar days sivustoille.

Pääministeri sai nuorilta aurinkoenergiavetoomuksen ja selfie-pyyntövyöryn.

Tiedote 28.11.2014
Pääministeri sai nuorilta aurinkoenergiavetoomuksen ja selfie-pyyntövyöryn
WWF Suomen vapaaehtoiset nuorten tiimin jäsenet luovuttivat tänään pääministeri Alexander Stubbille vetoomuksen aurinkoenergian edistämiseksi. Samalla WWF esitti Stubbille 19 organisaation yhteisen ehdotuksen siitä, miten aurinkoenergiapolitiikka pitäisi Suomessa korjata.

ATY järjesti Aurinkoseminaarin to 2.10 2014 klo 9 -16
 
 
Seminaariohjelma ja tilaisuuden esitykset löytyvät edellä olevasta linkistä.

YHDISTYS TIEDOTTAA

Yritysjäsenet

Luotettavat toimijat Suomessa